Želel je dokazati, da surov piščanec ni tako nevaren, kot se zdi.
Zagotovo ste že slišali, da surovega piščanca ne bi smeli uživati, saj lahko to predstavlja tveganje za zdravje. A nekateri so prepričani, da to lahko počnemo. Eden takih je tudi Američan John, ki je želel dokazati, da v resnici lahko jémo tudi surovega piščanca oziroma da tako početje ni tako zelo nevarno.
Ne spreglejte:
- Slovenci so si enotni: to je najboljši recept za puhaste krofe
- Kako se bo obnašal narcis, ko bo videl, da ste srečni?
- Kaj jesti za dolgo in zdravo življenje? 7 kosil modrih con za vsak dan tega tedna
Na svojih družbenih omrežjih je John delil eksperiment, ki ga je poimenoval kar 'Raw Chicken Experiment'. V okviru eksperimenta si je zadal, da bo vsak dan užival surovega piščanca, dokler ne pride do bolečin v želodcu. Vsak dan je dokumentiral in objavil posnetke, kako jé kose surovega piščanca, ki jih nato kombinira z različnimi prilogami in začimbami. Pogosto si ga privošči v kombinaciji s surovimi jajci.
View this post on Instagram
"Kadarkoli mi nekdo reče, da nečesa ne smem, me to samo še bolj pritegne. Tokrat je bilo tako z uživanjem surovega piščanca," je John povedal za People in ob tem dodal, da po dobrih dveh tednih s svojim načinom prehranjevanja še ni zbolel. S svojim eksperimentom je hitro pritegnil pozornost javnosti: danes mu na Instagramu sledi že preko 350 tisoč uporabnikov.
Nevarnost uživanja surovega piščanca
Po podatkih centrov za nadzor in preprečevanje bolezni je surov piščanec lahko "okužen s klicami Campylobacter, Salmonella ali Clostridium perfringens" in lahko povzroči številne težave. Ocenjuje se, da 1 milijon ljudi vsako leto zboli zaradi uživanja "kontaminirane perutnine".
"Če res zbolim, upam, da gre samo za tekoče odvajanje blata in manjšo bolečino v trebuhu," pravi John. "A dobil sem na desettisoče komentarjev, ki so me opozarjali, da je izid lahko veliko slabši. Le čas bo pokazal, kaj se bo zgodilo," zaključuje.
Vir: people.com
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del