Če hujšate, solata ni najboljša izbira za kosilo! (nasvet osebne trenerke)

Če hujšate, solata ni najboljša izbira za kosilo! (nasvet osebne trenerke) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 9. 2022

Tudi vam solata pogosto predstavlja glavni obrok? Preverite, zakaj to ni najboljša izbira.

Ko si želite izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, boste morda pomislili, da je solata kot glavni obrok odlična izbira, a znana osebna trenerka opozarja, da to ni vedno najboljše.

"Naročila sem solato, sploh ne vem zakaj. Imela je kar nekaj beljakovin (lignji) in kos kruha. Imela naj bi vsa hranila. Zdaj pa doma ne vem, kaj bi še pojedla, da bom sita in zadovoljna. Ker sem pojedla veliko manj, kakor moje telo potrebuje," v svoji Instagram objavi pripoveduje Nuša Gnezda, znana osebna trenerka, ki pogosto razbija mite o hujšanju, vadbi in prehrani.

Nuša poudarja, da se to pogosto zgodi; če si za glavni obrok naredimo solato, ki ni energijsko in hranilno bogata, se lahko zgodi, da smo skozi dan bolj lačni. Zaradi tega posegamo po prigrizkih in posledično skupno pojemo več, kakor bi sicer, če bi si za kosilo privoščili običajen obrok.

"Klasičen scenarij. Pojeste solato ali manjšo količino hrane kot glavni obrok. Ker s tem pojeste premalo, kasneje cel dan nekaj iščete in pojeste skupno več, kakor, če bi se za glavni obrok najedli ter bili siti in zadovoljni. Želja po prigrizkih je tudi posledica premalo beljakovin v prehrani," pojasnjuje. Ob tem svetuje, da v svojih obrokih zaužijemo dovolj energije in beljakovin ter se s tem izognemo večji količini nepotrebnih prigrizkov skozi dan.

Ste vedeli, da je Nuša bila tudi naša gostja v Aktivni podkastu? Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: