Ni praznikov brez sladice!
Za 24 tortic potrebujete:
Za čokolado:
- 180 g 100-odstotne maščobe
- 100 g sladkorja v prahu
- 75 g kakava
Za kremo:
- 100 g masla
- 70 g sladkorja v prahu
- 40 ml ruma
- 250 g mletih orehov
Za okrasitev:
- 100 g čokolade
- beli fondant z marcipanom
Priprava:
1 Stopite maščobo in ji primešajte sladkor. Kozico odstavite in med mešanjem dodajte kakav. Mešanica naj se ohladi, občasno pa jo še premešajte. Papirnate modelčke premažite s čokolado in jih postavite v hladilnik, da se strdi. Nato jih še enkrat premažite s čokolado in ponovno postavite v hladilnik. Ponovite še enkrat.
2 Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem. Primešajte še rum in mlete orehe. Kremo dajte v vrečo za dresiranje.
3 Čokoladne modelčke vzemite iz hladilnika in jih napolnite s kremo. Nato jih ponovno postavite v hladilnik.
4 Fondant tanko razvaljajte in izrežite zvezde ali komete. Tortice potopite v stopljeno čokolado in jih okrasite s fondantom. Na koncu odstranite papirnate modelčke.