Čokoladni biskvit

28. 3. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čokoladni biskvit (foto: Profimedia)
Profimedia

Preprost, a okusen!

Za 12–14 kosov potrebujete:

  • 400 g moke
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 20 g kakava
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 200 ml mleka
  • 100 g masla
  • 150 g ribezove marmelade
  • 100 g čokoladne kuverture
  • maščobo in moko za model

Priprava:

1 Moko presejte s sladkorjem v prahu, kakavom in pecilnim praškom. Dodajte stepeni jajci z mlekom in stopljeno maslo. Dobro premešajte in testo prelijte v namaščen in pomokan pekač.

2 Testo 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladi v pekaču, nato ga prevrnite ven in počakajte, da se popolnoma ohladi.

3 Biskvit vodoravno prerežite, spodnji del premažite z marmelado in ga pokrijte z zgornjim. Nad vročo vodno kopeljo stopite kuverturo in jo prelijte po biskvitu. Počakajte, da se strdi, in kolač nato zrežite na kose.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"