25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Čokoladni biskvit

Čokoladni biskvit (foto: Profimedia) Profimedia
28. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Preprost, a okusen!

Za 12–14 kosov potrebujete:

  • 400 g moke
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 20 g kakava
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 200 ml mleka
  • 100 g masla
  • 150 g ribezove marmelade
  • 100 g čokoladne kuverture
  • maščobo in moko za model

Priprava:

1 Moko presejte s sladkorjem v prahu, kakavom in pecilnim praškom. Dodajte stepeni jajci z mlekom in stopljeno maslo. Dobro premešajte in testo prelijte v namaščen in pomokan pekač.

2 Testo 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladi v pekaču, nato ga prevrnite ven in počakajte, da se popolnoma ohladi.

3 Biskvit vodoravno prerežite, spodnji del premažite z marmelado in ga pokrijte z zgornjim. Nad vročo vodno kopeljo stopite kuverturo in jo prelijte po biskvitu. Počakajte, da se strdi, in kolač nato zrežite na kose.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri