Obliznili si boste vse prste!
Za testo:
- 380 g moke
- 8 g suhega kvasa
- 50 g drobno mletega sladkorja
- 1/2 žličke soli
- 4 jajca
- 60 ml mleka
- 150 g masla
Za nadev:
- 60 g temne čokolade
- 20 g masla
- 10 g medu
- 20 g kakava v prahu
- 1 vaniljev sladkor
Priprava:
1 Moko presejte v skledo in primešajte še kvas, sladkor in kvas. Jajca stepite z mlekom. 8 žlic tekočine prihranite za pozneje, drugo pa zmešajte z mokasto mešanico. Premešajte in dodajte stopljeno ohlajeno maslo. Zgnetite mehko in voljno testo. 20 minut ga pustite na sobni temperaturi, nato ga ponovno pregnetite in za najmanj 10 ur postavite v hladilnik.
2 Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Skledo vzemite iz kozice in primešajte presejan kakav, sladkor in med. Testo vzemite iz hladilnika in ga razdelite na 4 dele. Vsak del razvaljajte v pravokotnik (približno 40 x 20 cm) in po njem razporedite pripravljeno kremo. Zvijte v zvitek in razvaljajte na približno 50 cm dolge zvitke. Nato jih prerežite. Vsakega po dolgem zrežite na dva dela, tako da bosta oba dela na koncih še vedno imela 1 cm stika, in jih spodvijte.
3 Testo naj nato na papirju za peko počiva še 40 minut. Nato ga premažite s preostalo mešanico jajca in mleka ter jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Ohladijo naj se na kovinski rešetki.