4 razlogi, zakaj je vaša dieta spodletela

4 razlogi, zakaj je vaša dieta spodletela (foto: Profimedia) Profimedia
21. 3. 2017

Obstaja vrsta metod za izgubljanje kilogramov in prav vse obljubljajo odlične rezultate. Zakaj pa jih toliko ne uspe? Tu so 4 razlogi, zaradi katerih se je najverjetneje slabo končala tudi vaša dieta.

Nerealna poraba kalorij

Skoraj vedno vam dieta narekuje, da morate za lepo postavo stradati. To ne prinaša nič drugega kot neuspeh. Če v telo vnašate premalo hrane, začne delovati počasneje in je bolj šibko, saj mora varčevati z »gorivom«. V boju z maščobo ne želite izklopiti vašega metabolizma s tem, da ga stradate.

Pomankanje živil, ki vas nasitijo

Eden od največjih razlogov za nedosežen obljubljen cilj je, da se na krožniku ni znašlo dovolj hranil kot so vlaknine in beljakovine. Vsi vemo, da so beljakovine pomembne za rast mišic, vendar ali ste vedeli, da se v prebavnem sistemu razgrajujejo zelo počasi in imate zato več časa občutek sitosti? Če dodate še počasi prebavljajoče se vlaknine, kot sta sadje in zelenjava, boste imeli poln želodec cel dan.

tehtnica

Pripravljanje obrokov je dolgotrajno

Čeprav je pripravljanje obrokov vnaprej zelo učinkovito, večinoma nimamo časa vsaj eno uro na dan, da bi naredili zdrav obrok. Vsi potrebujemo pristop z osnovnimi vodili, ki pomagajo uresničiti uspeh in ne zahtevajo dolgih ur v kuhinji. Dieta se mora vklopiti v vaš urnik in življenjski slog, ali pa za vas ni prava.

Pristop na dolgi rok

Verjetno ste že slišali, da za uspešno preoblikovanje postave potrebujete vsaj nekaj mesecev. Zakaj potem tolikokrat obupamo že na sredini? Najti morate shujševalno kuro s točno določenim časovnim rokom. Najbolj optimalna rešitev sta 2 tedna, saj toliko traja razvijanje dalj časa trajajoče navade. Poleg tega bodo takrat že vidni prvi rezultati, kar vas bo motiviralo za nadaljnje delo.

Preberite tudi: