Kako brezskrbno uživati v poletnih piknikih, ne da bi se obremenjevali s kalorijami

Kako brezskrbno uživati v poletnih piknikih, ne da bi se obremenjevali s kalorijami (foto: Profimedia) Profimedia
20. 7. 2017

Kljub temu da zdravo živite in se zdravo prehranjujete, vsakodnevno telovadite in ste morda ravno v tem trenutku v procesu izgube odvečnih kilogramov, se vem ni potrebno odrekati določenim stvarem, še posebej pa ne poletnim piknikom.

Prišel je čas piknikov in malo verjetno je, da niste prav vsak vikend nekam povabljeni. Največja napaka ljudi, ki se odločijo za dolgotrajno spremembo življenjskega stila (v smislu zdravega načina življenja), pa je ta, da se s tem hkrati odpovejo vsem družinskim kosilom ter druženjem in piknikom s prijatelji. Vsi si želimo izgledati dobro v kopalkah in pikniki vam tega ne bodo preprečili, če boste upoštevali spodnjih nekaj nasvetov!

Kako torej brezskrbno uživati v pikniku s prijatelji, brez da bi se pri tem "morali" obremenjevati, da boste pojedli in popili preveč kalorij?

Preden se odpravite na piknik, nekaj prigriznite

Če boste že pred odhodom na piknik prigriznili nekaj zdravega, bo lakota na pikniku manjša.

Vedno načrtujte vnaprej, izognite se preskakovanju obrokov

Čez dan jejte manjše in lahke obroke, a nasitne. Na primer veliko skledo solate s poljubnim virom beljakovin ali kaj podobnega, kar ima velik volumen, za zajtrk pa ne pozabite na jajca, ki vas bodo nasitila za dlje časa.

Namesto mastnih klobas in čevapčičev izberite piščančje meso

Na piknikih je skoraj vedno velika možnost izbire in zagotovo se bo našlo tudi nekaj piščančjega mesa (ni nujno, da so prsi), ki ima manj kalorij kot mastni čevapčiči, pleskavice in klobase.

Razmislite, preden si privoščite kaj sladkega

Namesto sladkarij in peciva izberite raje lubenico, ki je poleg tega, da ima zelo malo kalorij, tudi osvežilna v vročih poletnih dneh.

Si res želite tistega koščka torte ali peciva, ki ga prijateljica tako dobro speče? Potem si privoščite manjši košček – vse v mejah normale je dobro, tudi v času izgube kilogramov. Tisti košček si preprosto vračunajte v svoj dnevni vnos kalorij in potem pojejte manj česa drugega.

Pijte veliko vode in se izogibajte sladkanim pijačam

Namesto sladkih pijač, ki vas bodo naredile še samo bolj žejne, izberite raje nesladkano limonado ali sveže iztisnjeni pomarančni sok ali pa kar vodo z dodatkom sadja, ki bo prav tako potešila željo po sladkih pijačah.

Tudi s kozarčkom dobrega vina ali piva ni nič narobe.

In najpomembnejši nasvet: UŽIVAJTE

Kdaj pa boste uživali, če ne v poletnih piknikih s prijatelji in družino? Sprostite se! Četudi pojete nekaj, kar "ne bi smeli", se ne obremenjujte in naslednji dan nadaljujte kot ponavadi. Zagotavljamo vam, da si ne boste s tem naredili nič škode, le še toliko bolj boste uživali v še prekratkem vročem poletju!

Preberite še: Tako slabo hitre diete vplivajo na izgubo kilogramov ali pa 5 kreativnih receptov za žar brez mesa.