Najboljše maščevanje: Alido je zaradi debelosti in neplodnosti pustil fant. V letu dni je shujšala 76 kg!

Najboljše maščevanje: Alido je zaradi debelosti in neplodnosti pustil fant. V letu dni je shujšala 76 kg! (foto: profimedia) profimedia
27. 5. 2020

Alida Dreyer je stara  27 let in živi v Sydneyu. V enem letu se ji je zgodilo vse. Potem ko so ji zdravniki rekli, da je pretežka, da bi zanosila, jo je pustil fant, sama pa se je vzela v roke in shujšala do neprepoznavnosti.

Alida je imela težave s prekomerno težo celo svoje življenje. Zaradi vsakodnevnih žaljivk je večkrat manjkala v šoli, veliko raje je bila doma in se tolažila s hrano. Pri 13 letih so ji postavili diagnozo sindrom policističnih jajčnikov, kar je vplivalo tudi na njeno konstantno pridobivanje teže.

No Alida prizna, da verjetno ni šlo le za bolezen, ampak da je bila naravnost zasvojena s hrano. Kot najstnica je bila Avstralka zaradi svojega videza tudi depresivna in starši so ji poiskali psihološko pomoč, saj je bila zelo samo destruktivna, večkrat pa je razmišljala tudi o samomoru.

profimedia


Pri 23 letih se je počutila pripravljeno, da postane mama, a so ji zdravniki povedali, da bo težko zanosila, če ne bo shujšala. Mesec dni kasneje jo je pustil še fant, tako da je Alidi postalo jasno, da mora nekaj spremeniti v svojem življenju. S pravo kombinacijo diete in gibanja je Alida izgubila 46 kilogramov, z operacijo želodca pa še 30. Vse skupaj je izgubila 76 kilogramov in danes blesti v konfekcijski številki 36/38.