Tečaji makrobiotike - 5. in 6. novembra 2011

Makrobiotika (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
2. 11. 2011

5. in 6. novembra 2011 vam bomo v dvodnevnem tečaju makrobiotične kuhinje v teoriji in praksi predstavili osnovne principe makrobiotike, ozaveščenem načinu prehranjevanja, ki ščiti človekovo zdravje in naravno okolje.

Kaj je makrobiotika

Beseda "makrobiotika" prihaja iz grških besed makro in bios in v dobesednem prevodu pomeni dolgo življenje. Danes ima beseda tudi širši pomen in sicer pomeni živeti in prehranjevati se v harmoniji z naravo in okoljem v katerem živimo.

Makrobiotska doktrina zagovarja in poudarja, da je bolezen naraven proces, ki ga najbolj zaznavamo na telesnem nivoju, nas pa ta proces usmerja nazaj k bolj harmoničnemu, naravnemu odnosu z okolico.

Narava sama je največji zdravnik, zato jo moramo čuvati in opazovati njene zakone, ki veljajo tudi za ljudi.

Principi makrobiotike

Makrobiotika poleg prehrane, ki jo uživamo tudi svetuje kako naj bo ta hrana pripravljena in kako naj jo uživamo.

Program
  • 1. dan, sobota, 5. 11. 2011 od 15h do 20h – teoretični del; spoznavamo principe makrobiotike in si skupaj pripravimo makrobiotsko malico
  • 2. dan, nedelja, 6. 11. 2011 od 10h do 15h – praktični del; skupaj kuhamo polnovredno makrobiotsko kosilo
Tečaj vodita
  • Milena Vidmar: učiteljica makrobiotike, ki je svoje znanje pridobila na Kushijevem Inštitutu v ZDA in v Amsterdamu, sicer že 25 let prakticira makrobiotiko v vsakdanjem življenju.
  • Živa Rudolf: pri svojih 26 letih, od malih nog živi makrobiotiko in jo prenaša med svoje prijatelje. Znanje si je pridobivala ob svoji mami in pa tudi v Amsterdamu na Kushijevem inštitutu.

Cena tečaja: 90€

Kraj tečaja: Šmartno 65, 1211 Ljubljana

Prijave in dodatne informacije na elektronskem naslovu: ishacenter@gmail.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri