Žlica tega živila pred spanjem varno topi kilograme in je vaše zagotovilo do vitke postave: Pospešuje metabolizem in spodbuja delo jeter (idelano za vse sladokusce)

Žlica tega živila pred spanjem varno topi kilograme in je vaše zagotovilo do vitke postave: Pospešuje metabolizem in spodbuja delo jeter (idelano za vse sladokusce) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 9. 2023

Pitje medu in tople vode za hujšanje je zanesljiva pot do vitkejšega telesa. Antioksidanti v medu pomagajo odvajati toksine, njegove antibakterijske lastnosti pa ščitijo telo pred okužbami. To mešanico lahko pijete takoj zjutraj. Lahko jo poživite tudi z limoninim sokom ali dodate med v skodelico zelenega čaja za hujšanje.

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite hujšanja, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja.   

Večina nas pozna lepotne prednosti medu, toda ali ste vedeli, da je med učinkovita sestavina za hujšanje? Glede na raziskave lahko v treh tednih zmanjšate velikost obleke, če pred spanjem zaužijete žlico medu. Zveni preveč dobro, da bi bilo res? Tukaj je razlog, zakaj je med dober pri hujšanju. 

Vsi sanjamo o tem, da bi shujšali brez prevelikega truda in odrekanja. Čeprav se sliši predobro, da bi bilo res, se je britanski farmacevt Mike McInnes domislil diete, ki pomaga 'hujšati med spanjem'.

Kaj je medena dieta?

Ustanovitelj medene diete Mike McInnes je ugotovil, da športniki, ki so uživali hrano, bogato s fruktozo, kot je med, pokurijo veliko več maščob in imajo tudi večjo vzdržljivost. Med deluje kot gorivo, ki v jetrih povzroča proizvodnjo glukoze. Ta glukoza ohranja visoko raven sladkorja v možganih in jih sili k sproščanju hormonov za izgorevanje maščob.
Če želite izkoristiti medeno dieto, preprosto nadomestite vnos sladkorja z medom čez dan. Poleg tega morate vsak večer pred spanjem zaužiti tri žlice medu z vročo vodo. Če to kombinirate s telesno vadbo (poskusite telovaditi trikrat na teden), boste opazili, da se bo vaša telesna teža občutno zmanjšala. Študija je pokazala, da je mogoče s to medeno rutino popolnoma izklopiti mehanizem v možganih, ki povzroča željo po sladkorju.

Mika McInnesa je odkril, da je med zaradi edinstvene kombinacije naravnih sladkorjev skoraj popolno živilo za hujšanje. Po tem programu lahko uživate v okusnih družinskih jedeh, prigrizkih in priboljških, ki so pri dietah običajno prepovedani, vključno s pudingi, kruhom, keksi in celo piškoti, če so pripravljeni iz medu in ne iz sladkorja.

Z zamenjavo sladkorja z medom čez dan in zaužitjem velike žlice medu v vročem napitku pred spanjem se lahko mehanizmi v možganih, ki sprožajo uničujočo željo po sladkorju, popolnoma izklopijo.

Ta dieta je namenjena uravnavanju vašega osebnega naravnega sistema okrevanja za uravnavanje telesne teže. Ključno je, da ponoči zaženemo obnovitveni mehanizem telesa – metabolizem se pospeši, izgoreva maščoba, zniža se raven stresnih hormonov,« pravi britanski strokovnjak, ki trdi, da je treba pred spanjem pojesti žlico medu.

Profimedia

Med je eno najbolj zdravilnih daril narave in tvorec 'medene diete' trdi, da fruktoza in glukoza v medu dajeta telesu 'gorivo', ki ga potrebuje ponoči, kar uravnava ravnovesje ravni sladkorja v krvi in ​​spodbuja izgorevanje maščobnih oblog.

Kako deluje?

Gospod McInnes je prepričan, da je glavni razlog, zakaj mnogi med nami težko shujšajo, ta, da uživamo preveč sladkorja in predelane hrane.

"Tudi domnevno zdrava hrana z nizko vsebnostjo maščob je pogosto polna skritih sladkorjev ali bele moke [ki jo telo hitro pretvori v sladkor]," pravi. "To pomeni, da se raven sladkorja v krvi ves dan giblje na najvišji možni ravni. Telo se s to preobremenitvijo s sladkorjem spopade tako, da sprosti hormon inzulin, ki ga filtrira iz krvi in ga pošlje, da se shrani kot maščoba.

Toda gospod McInnes je odkril dodaten mehanizem, ki ga telo uporablja za zaščito občutljivih možganskih celic pred morebitno preobremenitvijo s sladkorjem, kar pomeni, da možgani postanejo "lačni".

To odkritje je po njegovem mnenju pomembno, saj so "lačni možgani" tisti, ki sprožijo željo po sladkorju, ki se ji je nemogoče upreti in ki še dodatno otežuje dieto.

Pojasnjuje, da vsako možgansko celico obdaja deset ali več posebnih "oskrbovalnih celic" (imenovanih glialne celice), ki spremljajo in nadzorujejo količino krvnega sladkorja v možganih.

Te celice skrbijo za to, da možganske celice dobijo natančno odmerjeno količino sladkorja. V vsaki je mikroskopska črpalka, ki meri gostoto sladkorja v krvi in nato možgansko celico oskrbuje s točno določeno količino goriva.  

Z analizo številnih študij je gospod McInnes ugotovil, da so te črpalke, če pojemo preveč piškotov, čokolade, gaziranih pijač ali peciva, nagnjene k nenadnim "izklopom v sili", da zaščitijo možganske celice pred preobremenitvijo s sladkorjem. To pomeni, da lahko do možganskih celic pride le majhen kanček goriva, dokler se ne konča potencialno nevaren sladkorni naval.

Medena dieta izkorišča dokazano moč medu za sprožitev presnovnih sprememb, ki zagotavljajo, da ne boste podlegli želji po sladkorju, ki uničuje dieto, in da boste celo kurili maščobe med spanjem. Brez štetja kalorij, dragih dietnih živil in drakonskega načrta stradanja - z lahkoto izgubite do 3 kg na teden.

Profimedia

Za boljši učinek v procesu hujšanja bi bilo dobro sladkor popolnoma nadomestiti z medom. Nasvet je, da iz prehrane izločite sladkor, sladkana živila in umetna sladila.

Torej, če želite shujšati, je eden najpomembnejših korakov ta, da 30 minut pred spanjem pojeste eno žlico medu. Preveč medu lahko zviša tudi krvni sladkor in s tem raven inzulina, zato je priporočljivo, da nikoli ne zaužijete več kot eno žlico.

Druge prednosti medu

  • Med zagotavlja odlično energijo za vadbo. Z eno do dvema žlicama medu, raztopljenega v vodi, med vadbo dopolnite svoje zaloge goriva in jih popijte med vadbo.
  • Kupite ga pri trgovcu, ki mu zaupate (poceni med je lahko ponarejen s sladkornim sirupom), in izberite med trdim, medenim ali tekočim.
  • Med ni samo za peko - uporabite ga kot preliv za solato, z oljčnim oljem in kisom ali ga stopite v smetano.
  • Ne uživajte več kot 4 žlice medu na dan. Vnos kalorij na žlico lahko odtehta koristi za hujšanje.
  • Med je odlično zdravilo proti mačku

Omejitve te čudežne prehrane

Bodite previdni, če se boste držali te ene žlice medu, ne boste dosegli vitkejše postave. To morate kombinirati z uravnoteženim in zdravim programom hujšanja, sicer ne boste videli pozitivnih rezultatov na svoji postavi.

Zato v tem jesenskem obdobju stavimo na zelenjavo, beljakovine, stročnice, meso, pa tudi na dobre, vitalne maščobe. Žlica medu je tisti dodatek, ki nam omogoča, da v ustih ohranimo sladek okus, da ne bi pojedli škatle piškotov.
Ne gre za to, da bi bila cela žemljica premazana z medom, temveč za to, da bi zmanjšali splošno porabo rafiniranih sladkorjev in z medom ponovno odkrili okus dobrega naravnega sladkorja.

Preberite še: Znanost potrjuje: pari, ki ne objavljajo skupnih fotografij, so srečnejši
Priporočamo tudi: Zdravnica odkrila enostaven trik, ki dviguje libido