Dve slastni juhi, ki krepita in zavirata vnetja v telesu

1. 1. 2021

Kronično vnetje lahko povzroči celo kopico zdravstvenih težav in največkrat je vzrok za to preveč predelane hrane in sladkorja. Poskrbite, da bo vaša hrana uravnotežena in zdrava. Predlagamo dva preprosta recepta - slastni juhi, ki prinašata zdravje.

Slika 1/2

JUHA IZ LEČE S SLADKIM KROMPIRJEM, ČIČERKO IN ŠPINAČO

SESTAVINE:

· oljčno olje
· 1 čebula (očistite in nasekljajte)
· 5 strokov česna (drobno nasekljajte)
· ½ čajne žličke sveže naribanega ingverja
· 1 čajna žlička kurkume
· ½ čajne žličke paprike
· limonov sok
· 1 večji sladek krompir – približno 200 g (narežite na manjše kocke)
· pločevinka čičerke (dobro sperite in odcedite)
· 1 skodelica surove rdeče leče – približno 180 g (dobro sperite in odcedite)
· 1200 ml zelenjavne jušne osnove
· ½ skodelice špinače – približno 120 g (operite in nasekljajte, vendar ne predrobno)
· sol

PRIPRAVA:

V večji posodi na malo oljčnega olja popražite čebulo. Dodajte česen in ingver ter na hitro popražite, da česen zadiši. Nato dodajte kurkumo in papriko ter pražite približno minuto. Ves čas mešajte.

Dodajte jušno žlico limonovega soka, sladek krompir, čičerko, rdečo lečo, zalijte z jušno osnovo in pustite, da zavre. Ko juha zavre, zmanjšajte temperaturo in pustite vreti 15 do 20 minut oz. dokler se krompir ne skuha.  

Na koncu dodajte še špinačo in pustite vreti le toliko, da se zmehča.

Solite po okusu.

Vir: iheartvegetables.com

Profimedia