'Gvakamole' omaka iz špargljev

7. 4. 2018
Deli
'Gvakamole' omaka iz špargljev (foto: Profimedia)
Profimedia

Prava omaka gvakamole temelji na avokadu. Danes pa jo večina pripravlja še s paradižnikom, česnom, čilijem, limoninim sokom, koriandrom, ponekod dodajajo še grah in kislo smetano ter različne začimbe. Mi smo se odločili preizkusiti še eno različico - 'gvakamole' iz špargljev.

Sestavine:
  • 16-20 špargljev (očiščenih)
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • ½ rdeče čebule
  • 1 svež rdeč čili (očiščen, po želji brez semen)
  • svež koriander
  • 2 stroka česna
  • sok ½ limone
  • ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in poper
Priprava:

V večji posodi zavrite vodo, zmanjšajte in v njej kuhajte šparglje približno 5 minut oz. do mehkega (ne smejo pa postati kašasti). Takoj jih odcedite in oplaknite z mrzlo vodo, da ustavite kuhaje. Nato jih narežite na drobno.

Na drobno nasekljajte še paradižnike, čebulo, čili, koriander in česen. Dodajte limonin sok in olje ter vse sestavine dobro zmešajte. Solite in poprajte po okusu. Potresite z nekaj nasekljanega koriandra in postrezite.

Če imate radi kremasto teksturo, sestavine zmešajte v mešalniku.

Poskusite še: Avokadova torta s hruškami

In preberite: Šparglji: poznate vse njihove zdravilne učinke? (+nakup, priprava in shranjevanje) 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ