Jabolčna pita

24. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jabolčna pita (foto: revija lisa)
revija lisa

Z nežnim hrustljavim dnom

Za 12 kosov potrebujete

  • 425 g krhkega testa (gotov izdelek)
  • 3–4 srednje velika jabolka
  • 150 g marelične marmelade
  • 4 žlice mareličnega likerja ali limoninega soka

Priprava

Testo razvaljajte in z njim obložite model za pite (premera 30 cm) ter oblikujte približno 1 cm visok rob. Dno večkrat prebodite z vilicami.

Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Jabolka olupite, jih zrežite na četrtine, odstranite peščišče in sadje zrežite na tanke rezine. Kot bi polagali strešnike, z njimi obložite dno pite in vse skupaj na najnižjem nivoju pečice pecite približno 25 minut. Zadnjih 5 minut vklopite funkcijo peke na žaru. Zavrite marmelado in liker ter s pripravljeno mešanico premažite jabolka. Pito po želji še okrasite.

Čas priprave: 45 minut.

Na kos približno 240 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 34 g.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije