Priprava peciva, ki ga je oboževal tudi sam Tito, je zelo enostavna, okus pa vas bo povsem navdušil!
O Josipu Brozu Titu krožijo pripovedi, da je bil velik hedonist in gurman, ki se ni mogel upreti slastnim jedem. Med drugim naj bi oboževal tudi posebno sladico z orehi, čokolado in kavo. Recept za to pecivo je domnevno bil dolgo skrivnost, zdaj pa ga lahko pripravi prav vsak.
Ne spreglejte:
- Enostavni, sočni in noroooo okusni: TAKO v 3 korakih pripravite bučkine čevapčiče
- Gastroenterolog razkriva, katero živilo je najboljše za zdravje črevesja: "Kdor ga uživa, nikoli nima težav z zaprtjem"
Za pecivo potrebujete naslednje sestavine:
Biskvit:
- 4 jajca
- 200 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g mletih orehov
- 5 žlic kuhane, ohlajene kave
- 5 žlic moke
- 1 pecilni prašek
- 3 žlice olja
Krema:
- 400 ml mleka
- 200 g masla
- 100 g stopljene čokolade
- 10 žlic sladkorja
- 5 žlic moke
- 3 žlice mletih orehov
- 2 rumenjaka
- 1 vaniljev sladkor
Dekoracija:
- malo naribane čokolade
- malo mletih orehov
Priprava poteka tako:
- Za bistkvit ločite beljake od rumenjakov. Beljakom dodajte 100 g sladkorja in vse skupaj dobro stepite v sneg. Rumenjakom dodajte 100 g sladkorja in prav tako dobro stepite.
- V zmes z rumenjaki dodajte kavo, orehe, moko, pecilni prašek in olje. Vse skupaj dobro premešajte in na koncu previdno vmešajte v sneg iz beljakov.
- Zmes prelijte v pekač in pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno pol ure.
- Za kremo v kozico prelijte mleko ter mu dodajte moko in rumenjaka. Vse skupaj kuhajte ob stalnem mešanju, da se zmes zgosti. Pustite, da se ohladi.
- Stepite maslo, sladkor in vaniljev sladkor ter jim dodajte stopljeno čokolado. Vse skupaj dobro premešajte in združite z ohlajeno mlečno zmesjo.
- Ko je biskvit pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi, nato po njem enakomerno razporedite kremo in pustite, da se strdi.
- Pecivo okrasite z naribano čokolado in mletimi orehi, nato pa ga narežite na kocke in postrezite.
Dober tek!
Vir: krstarica.com
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?