KATERA STANJA SO POVEZANA Z UŽIVANJEM HITRE HRANE?Raziskave dr. Joela Fuhrmana so pokazale tesno povezanost hitre hrane in nekaterih bolezenskih stanj: - debelost- težave s prebavo- diabetes tipa 2- rak- bolezni srca- povečano tveganje za kap- depresija in anksioznost- zgodnja smrt(Dr. Joel Fuhrman: https://foodrevolution.org/blog/food-and-health/fast-food-health-risks/ )Dr. Fuhrman kot hitro hrano opredeljuje vse, kar je zavito v embalažo ali vrečko in lahko pojeste takoj (je že pripravljeno, ko odvijete ovoj). Telo hitro hrano prebavi v kratkem času in posledično se znajde v krvnem obtoku prej, kot bi si mislili. Po njegovem mnenju take hrane ne najdemo le v restavracijah ampak tudi v trgovinah. Nekaj konkretnih primerov: - sladkarije, torte, piškoti- rogljiči- žemlje- energijske tablice- sladke pijače- produkti iz bele moke- zamrznjene jedi
Preberite še So smoothiji res tako koristni za zdravje? ali pa Zdrava malica ali zajtrk: domači bučni humus