10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kavne rezine

Kavne rezine (foto: Profimedia) Profimedia
16. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Sladko, ki ne čaka do nedelje...

Za 15 kosov potrebujete:

  • 400 g beljakov (približno 12)
  • ščepec soli
  • 260 g sladkorja
  • 120 g moke
  • 120 g mletih orehov
  • 250 g masla
  • 1 pločevinko (397) slajenega kondenziranega mleka
  • 1 žlico instant kave
  • 200 g temne čokolade

Priprava:

1 Beljakom dodajte ščepec soli in jih čvrsto stepite. Med stepanjem nato dodajajte sladkor in stepajte toliko časa, da se začne sneg bleščati in tvoriti konice.

2 Moko presejte in jo skupaj z mletimi orehi lahno vmešajte v sneg beljakov. Testo razdelite na tri dele in vsakega razporedite po papirju za peko v pekače. Vse tri dele testa približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Nato jih vzemite iz pečice, odstranite papir in počakajte, da se ohladijo.

3 Zmehčano maslo penasto stepite in med stepanjem dodajte še kondenzirano mleko. Kavo stopite v 20 ml vroče vode in jo dodajte masleni kremi.

4 Dele pečenega testa zložite skupaj z dvema tretjinama kreme. Površino premažite s preostalo kremo in sladico za 2 uri postavite v hladilnik.

5 Sladico zrežite na rezine (5 x 7 cm). Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in vanjo do polovice potopite kavne rezine. Odcedijo naj se na kuhinjski rešetki, nato pa jih postavite v hladilnik, da se strdijo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri