Sladkanje s temno čokolado...
Za 15 kosov potrebujete:
- 250 g moke
- 40 g kakava
- 2 žlici sode bikarbone
- 3 jajca
- 120 g sladkorja
- 100 ml olja
- 100 ml ruma
- 250 g zamrznjenih brusnic
- 1 žlico škroba
- maslo za pekač
- mlete bebi piškote
Za glazuro:
- 100 g temne čokolade
- 2 žlici masla
- 30 g kokosovih kosmičev
Priprava:
1 Presejte moko in kakav ter primešajte sodo bikarbono. Jajca penasto stepite s sladkorjem in nato dodajte olje in rum. Gladko zmešajte obe mešanici in na koncu dodajte zamrznjene brusnice, povaljane v moki.
2 Namastite pekač in ga potresite s piškotnimi drobtinami. Testo vlijte v pekač in ga približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se kolač popolnoma ohladi.
3 Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Glazuro prelijte po kolaču in ga potresite s kokosom. Ko se ohladi, ga z vročim zrežite na kocke.