Kolač s sadjem in čokoladno glazuro

Kolač s sadjem in čokoladno glazuro (foto: Profimedia) Profimedia
24. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Sladkanje s temno čokolado...

Za 15 kosov potrebujete:

  • 250 g moke
  • 40 g kakava
  • 2 žlici sode bikarbone
  • 3 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 100 ml ruma
  • 250 g zamrznjenih brusnic
  • 1 žlico škroba
  • maslo za pekač
  • mlete bebi piškote

Za glazuro:

  • 100 g temne čokolade 
  • 2 žlici masla
  • 30 g kokosovih kosmičev

Priprava:

1 Presejte moko in kakav ter primešajte sodo bikarbono. Jajca penasto stepite s sladkorjem in nato dodajte olje in rum. Gladko zmešajte obe mešanici in na koncu dodajte zamrznjene brusnice, povaljane v moki.

2 Namastite pekač in ga potresite s piškotnimi drobtinami. Testo vlijte v pekač in ga približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se kolač popolnoma ohladi.

3 Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Glazuro prelijte po kolaču in ga potresite s kokosom. Ko se ohladi, ga z vročim zrežite na kocke.