Kvašene pisane kocke

Kvašene pisane kocke (foto: Profimedia) Profimedia
5. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Pečemo sladko testo...

Za 20 kosov potrebujete:

  • 250 ml mleka
  • 20 g svežega kvasa
  • 1 jajce
  • 2 rumenjaka
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 500 g moke + moko za delovno površino
  • ščepec soli
  • 100 g masla
  • nastrgano lupinico ½ limone

Za nadev:

  • 100 g pasirane skute
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 1 žlico praška za vaniljev puding
  • 150 g mletega maka
  • 150 g slivove marmelade
  • 150 g marelične marmelade
  • 1 žlico zamrznjenega ribeza

Za drobljenec:

  • 20 g masla
  • 20 g drobno mletega sladkorja
  • 40 g moke

Priprava:

1 Zmešajte mleko, kvas in 1 žličko sladkorja ter vse skupaj 5 do 10 minut pustite vzhajati na toplem.

2 Moki primešajte preostali sladkor in vaniljev sladkor ter dodajte sol, rumenjak, limonino lupinico in pripravljeno kvašeno mešanico. Primešajte še ohlajeno stopljeno maslo in zamesite gladko testo. Pokrijte ga s kuhinjsko krpo in ga na toplem pustite vzhajati 30 minut.

3 Testo pregnetite in odvzemite tri četrtine. Na pomokani delovni površini ga razvaljajte v pravokotnik (28 x 35 cm). Položite ga na papir za peko v pekaču. Iz preostalega testa zvaljajte tanke trakove in iz njih naredite mrežo povrh testa.

4 Skuti primešajte sladkor in prašek za puding. Mrežo premažite s stepenim jajcem in v prostorčke razporedite pripravljene nadeve. Na sredino skutnega nadeva razporedite ribez.

5 Iz masla, sladkorja in moke naredite drobljenec in ga potresite po nadevih. Kolač približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa ga zrežite na kose.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri