DVOBARVNA KREMA
Sloj za slojem prava poezija: jajčni liker, vaniljeva krema in nežna pena iz belega vina
Za 4 osebe potrebujete:
• 2 jajci
• 1 strok vanilje
• 400 ml mleka
• 110 g sladkorja
• 45 g jedilnega škroba
• 100 ml jajčnega likerja
• 1 bio limono
• 150 ml suhega belega vina
• po želji 4 vejice dišeče perle za okrasitev
Priprava:
1. Ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepite trd sneg in ga postavite v hladilnik. Vaniljev strok po dolgem razprite in postrgajte sredico. 250 ml mleka zavrite s sredico vaniljevega stroka, dodajte strok in 80 g sladkorja. Zmešajte 40 g jedilnega škroba in preostanek mleka.
2. Vaniljevo mleko odstavite s kuhalne površine in mu primešajte škrob, umešan z malce vode. Vse skupaj še enkrat zavrite in nato postavite vstran. Topli masi primešajte sneg beljakov. Jajčni liker porazdelite po 4 desertnih kozarčkih in nanj počasi vlijte vaniljevo kremo.
3. Limono oplaknite in jo osušite. Nastrgajte 1/2 žličke lupinice in iztisnite 1 žlico soka. V kovinsko skledo dajte rumenjake, 30 g sladkorja, belo vino, limonov sok in lupinico ter preostal škrob. Z metlico za sneg vse skupaj nad vročo vodno kopeljo stepajte 3 do 5 minut in še toplo kremo prelijte po vaniljevi kremi.
Kozarčke nato za najmanj 1 uro postavite v hladilnik. Po želji okrasite z vejicami dišeče perle.
Čas priprave: približno 1 uro in 40 minut.
Na osebo približno 370 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 49 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek