DVOBARVNA KREMASloj za slojem prava poezija: jajčni liker, vaniljeva krema in nežna pena iz belega vinaZa 4 osebe potrebujete:• 2 jajci• 1 strok vanilje • 400 ml mleka• 110 g sladkorja • 45 g jedilnega škroba• 100 ml jajčnega likerja • 1 bio limono• 150 ml suhega belega vina• po želji 4 vejice dišeče perle za okrasitevPriprava:1. Ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepite trd sneg in ga postavite v hladilnik. Vaniljev strok po dolgem razprite in postrgajte sredico. 250 ml mleka zavrite s sredico vaniljevega stroka, dodajte strok in 80 g sladkorja. Zmešajte 40 g jedilnega škroba in preostanek mleka. 2. Vaniljevo mleko odstavite s kuhalne površine in mu primešajte škrob, umešan z malce vode. Vse skupaj še enkrat zavrite in nato postavite vstran. Topli masi primešajte sneg beljakov. Jajčni liker porazdelite po 4 desertnih kozarčkih in nanj počasi vlijte vaniljevo kremo.3. Limono oplaknite in jo osušite. Nastrgajte 1/2 žličke lupinice in iztisnite 1 žlico soka. V kovinsko skledo dajte rumenjake, 30 g sladkorja, belo vino, limonov sok in lupinico ter preostal škrob. Z metlico za sneg vse skupaj nad vročo vodno kopeljo stepajte 3 do 5 minut in še toplo kremo prelijte po vaniljevi kremi. Kozarčke nato za najmanj 1 uro postavite v hladilnik. Po želji okrasite z vejicami dišeče perle.Čas priprave: približno 1 uro in 40 minut.Na osebo približno 370 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 49 g.