ČOKOLADNI KOLAČKINebeška tekoča sredica!Za 6 kosov potrebujete:• 150 g temne čokolade (70 % kakavovih delcev)• 150 g masla • 6 jajc• 150 g sladkorja • 100 g mokePriprava: 1. Čokolado drobno sesekljajte. Dajte jo v kovinsko skledo in jo med mešanjem stopite nad toplo vodno kopeljo. Maslo zrežite na kocke, jih primešajte čokoladi in nad vodno kopeljo oboje mešajte toliko časa, da dobite gladko maso.2. V drugi skledi penasto stepite jajca in sladkor. Povrh presejte moko in jo vmešajte. Nato dodajte lahno ohlajeno stopljeno čokolado in vse skupaj gladko zmešajte. Testo čez noč pustite počivati v hladilniku.3. Namastite 6 visokih modelčkov. V vsakega položite trak papirja za peko tako, da bodo robovi papirja segali ven. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Modelčke skoraj do vrha napolnite s testom in ga pecite približno 10 minut. Kolački so pečeni, ko zgornja površina ni več tekoča, je pa še vedno mehka. 4. Kolački naj se po peki 1 do 2 minuti hladijo v modelčkih. Nato jih s pomočjo ven segajočega papirja vzemite iz modelčkov in jih postrezite. Po želji jih še okrasite. Zraven se poda vaniljeva omaka.Čas priprave: približno 25 minut + hlajenje 8 ur.Na kos: približno 600 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 41 g.