Lahke sladice: Kar v kozarčkih!

24. 5. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 3

ČOKOLADNI KOLAČKI

Nebeška tekoča sredica!

Za 6 kosov potrebujete:

• 150 g temne čokolade (70 % kakavovih delcev)
• 150 g masla
• 6 jajc
• 150 g sladkorja
• 100 g moke

Priprava:

1. Čokolado drobno sesekljajte. Dajte jo v kovinsko skledo in jo med mešanjem stopite nad toplo vodno kopeljo. Maslo zrežite na kocke, jih primešajte čokoladi in nad vodno kopeljo oboje mešajte toliko časa, da dobite gladko maso.

2. V drugi skledi penasto stepite jajca in sladkor. Povrh presejte moko in jo vmešajte. Nato dodajte lahno ohlajeno stopljeno čokolado in vse skupaj gladko zmešajte. Testo čez noč pustite počivati v hladilniku.

3. Namastite 6 visokih modelčkov. V vsakega položite trak papirja za peko tako, da bodo robovi papirja segali ven. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Modelčke skoraj do vrha napolnite s testom in ga pecite približno 10 minut. Kolački so pečeni, ko zgornja površina ni več tekoča, je pa še vedno mehka.

4. Kolački naj se po peki 1 do 2 minuti hladijo v modelčkih. Nato jih s pomočjo ven segajočega papirja vzemite iz modelčkov in jih postrezite. Po želji jih še okrasite. Zraven se poda vaniljeva omaka.

Čas priprave: približno 25 minut + hlajenje 8 ur.
Na kos: približno 600 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?