Ideja za okusno solato z ribo...
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g zelene leče
- 4 žlice olivnega olja
- 1 večjo limono
- 220 g čičerke (pločevinka)
- 1 rdečo čebulo
- 1 večjo rdečo papriko
- ½ šopka peteršilja
- 3 žlice kaper
- sol, sveže mleti barviti poper
- 4 manjše filete postrvi
- sončnično olje
- vodno krešo
Priprava:
1 Oplaknite zeleno lečo, jo stresite v hladno vodo in jo skuhajte po navodilih z embalaže. Po kuhanju jo odcedite in stresite v skledo. Dodajte olivno olje in limonov sok. Pretresite in postavite v hladilnik.
2 Čičerko odcedite, jo oplaknite s hladno vodo in ponovno odcedite. Očistite čebulo in papriko ter oboje zrežite na paličice. Oplaknite peteršilj, ga otresite in drobno sesekljajte s kaprami. Pripravljene sestavine primešajte ohlajeni leči in solato začinite s soljo in poprom.
3 Ribje filete začinite s soljo in poprom ter jih z obeh strani zlato zapecite na vročem olju. Nakapajte jih s preostalim limonovim sokom, po njih razporedite solato in jed okrasite z vodno krešo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?