Lososova solata

13. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Lososova solata (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Rafinirano kombinirana z zelenjavo

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g majhnega mladega krompirja
  • sol
  • 250 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 4 jajca
  • 500 g lososovega fileta
  • poper
  • 5 žlic oljčnega olja
  • pol šopka drobnjaka
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 solatna srčka
  • 4 paradižnike
  • 150 g artičok (vloženih)
  • 40 g črnih oliv
  • po želji 2 žlici kaper

Priprava

Krompir približno 15 do 20 minut kuhajte v slani vodi. V drugi posodi, prav tako v slani vodi, 5 do 8 minut kuhajte tudi stročji fižol. Jajca kuhajte 9 minut. Lososa oplaknite, ga obrišite do suhega, začinite in zrežite na kocke. Nato ga med stalnim obračanjem približno 4 minute pecite na 1 žlici olja. Krompirju odlijte vodo in ga počez zrežite na polovice. Vodo odlijte tudi jajcem in fižolu.

Drobnjak zrežite na rolice. Olupljeno čebulo in česen zrežite na kocke. Vse skupaj zmešajte s kisom, preostankom olja, soljo in poprom. Solato natrgajte na majhne koščke, paradižnike pa zrežite na osmine. Artičoke odcedite. Vse skupaj zmešajte s krompirjem in fižolom. Olupite jajca, jih zrežite na osmine in jih skupaj z lososom in olivami položite na solato. Nakapajte s polivko.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?