Male skutno-slivove pite

Male skutno-slivove pite (foto: stockfood photo) stockfood photo
21. 10. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Lepo sočne zaradi skute

Za 6 kosov potrebujete

  • 200 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 80 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 12 sliv
  • 250 g pasirane skute
  • 1 žlico limoninega soka
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici zdroba
  • 50 g mandljevih lističev
  • 1 žlico sladkorja v prahu

Priprava

Moko zmešajte s soljo in 50 g sladkorja. Dodajte koščke masla in rumenjak, zgnetite mehko testo, ga zavijte v folijo in ga za približno 20 minut postavite v hladilnik.

Slive oplaknite, jih osušite, prepolovite in odstranite koščice. Skuto zmešajte z limoninim sokom, 30 g sladkorja, vaniljevim sladkorjem in zdrobom. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).

Testo razvaljajte na pomokani delovni površini (36 x 24 cm) in izrežite 6 kvadratov (po 12 cm). Z njimi obložite 6 modelčkov (premera 10 cm).

Po testu porazdelite skuto in slive ter robove testa zapognite proti sredini. Premažite jih s preostalim razžvrkljanim rumenjakom. Potresite z mandljevimi lističi in sladkorjem v prahu ter pite pecite približno 30 minut. Po koncu peke jih vzemite iz modelčkov in jih ohladite na kuhinjski rešetki.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na kos: približno 440 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 50 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: sladica slive

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri