Kotleti, ki vas bodo navdušili!
Za 4 osebe potrebujete:
Za marinado:
- 4 žlice belega vina
- 4 žlice olja
- strt poper
In še:
- 4 svinjske kotlete s kostjo
- 8 posušenih paradižnikov
- 4 rezine pancete
- 600 g bučk
- 4 žlice bazilikovega pesta
- sveže mleti poper, sol
Priprava:
1 Vino stepite z 2 žlicama olja in poprom. Meso oplaknite, ga osušite in vanj zrežite globoke žepe. Kotlete nato položite v marinado, skledo pokrijte s folijo za živila in jo za 2 uri postavite v hladilnik.
2 Posušene paradižnike zrežite na majhne koščke. Nato jih skupaj s koščki pancete razporedite po mesnih žepih in meso spnite z zobotrebci.
3 Kotlete položite na vroč žar in jih z vsake strani pecite 6 do 8 minut. Med peko meso večkrat premažite z marinado. Na žaru popecite tudi rezine bučk in jih premažite z oljem. Lahko jih spečete tudi v aluminijasti posodici, da se ne bodo prijemale žara. Kotlete po peki zavijte v aluminijasto folijo in jih pustite stati 2 minuti. Postrezite jih s pečenimi bučkami, pestom in popečenimi kosi polente ali čabate.