25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Nadevani svinjski kotleti

Nadevani svinjski kotleti (foto: Profimedia) Profimedia
16. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Kotleti, ki vas bodo navdušili!

Za 4 osebe potrebujete:

Za marinado:

  • 4 žlice belega vina
  • 4 žlice olja
  • strt poper

In še:

  • 4 svinjske kotlete s kostjo
  • 8 posušenih paradižnikov
  • 4 rezine pancete
  • 600 g bučk
  • 4 žlice bazilikovega pesta
  • sveže mleti poper, sol

Priprava:

1 Vino stepite z 2 žlicama olja in poprom. Meso oplaknite, ga osušite in vanj zrežite globoke žepe. Kotlete nato položite v marinado, skledo pokrijte s folijo za živila in jo za 2 uri postavite v hladilnik.

2 Posušene paradižnike zrežite na majhne koščke. Nato jih skupaj s koščki pancete razporedite po mesnih žepih in meso spnite z zobotrebci.

3 Kotlete položite na vroč žar in jih z vsake strani pecite 6 do 8 minut. Med peko meso večkrat premažite z marinado. Na žaru popecite tudi rezine bučk in jih premažite z oljem. Lahko jih spečete tudi v aluminijasti posodici, da se ne bodo prijemale žara. Kotlete po peki zavijte v aluminijasto folijo in jih pustite stati 2 minuti. Postrezite jih s pečenimi bučkami, pestom in popečenimi kosi polente ali čabate.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri