Najslabši nasveti za hujšanje, ki jih lahko dobite (nikar jih ne uporabite!)

Najslabši nasveti za hujšanje, ki jih lahko dobite (nikar jih ne uporabite!) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 1. 2023

Ste se hoteli lotiti diete, da bi izgubili tistih nekaj nakopičenih kilogramov, ki ste jih pridelali v decembru? Potem ste zagotovo dobili spodnje nasvete, ki se jih nikakor ne držite. 

Nasvetov za hujšanje lahko najdete malo morje in to v eni minuti in z nekaj kliki. Težava je v tem, da vsi niso vredni vaše pozornosti, kaj šele, da bi jih zares preizkusili. Ko se lotevate hujšanja, svetujemo, da se posvetujete z osebnim trenerjem in nutricionistom ali z zdravnikom. Potrebujete strokovnjaka, ki bo izdelal načrt, prilagojen vašim potrebam. 

Teh nasvetov za hujšanje se nikoli ne držite, ker ne delujejo in vam bodo naredili le škodo: 

Nikoli ne jejte po sedmi uri 

Ali po šesti, oziroma vstavite poljubno uro. Ura nima nikakršne povezave s tem, koliko boste shujšali in v kakšnem času. Pomembno je, da ne jeste tik pred spanjem, saj si telo tako ne bo odpočilo, ker bo zaposleno s prebavljanjem. 

Raje kot uro si zadajte, koliko kalorij lahko dnevno pojeste. O tem povprašajte osebnega trenerja, ki bo glede na vašo težo in navade določil pravo količino hrane. A zapomnite si: ne stradajte! 

Vsak teden se tehtajte

Ali vsak dan, ali na 14 dni ... Tehtnice pri hujšanju zares ne potrebujete. Nihanje številk vas bo spravilo v slabo voljo, poleg tega številka na tehtnici ne pove veliko o napredku. Raje kot to izmerite obseg rok, nog, trebuha ... Tu boste prej opazili napredek, vendar še vedno ne po enem tednu. 

Če se odločite za telovadbo pri osebnem trenerju, bo na začetku verjetno naredil meritve telesa in jih ponovil čez nekaj mesecev. Ko boste opazili, da imate boljšo prebavo, lahko dvignete večjo težo, bolje spite in brez težav pridete na vrh hriba, boste nase zares ponosni. In to šteje! 

Če telovadite, ne rabite paziti pri prehrani

Žal ne gre tako. Ko boste začeli redno telovaditi, boste zagotovo pojedli več, vendar morate vseeno paziti, da so obroki hranljivi in na to, kako veliki so. Če boste pojedli več, kot porabite, ne boste izgubili maščobnih obročkov in utrdili telesa. 

Torej, gibajte se in še vedno bodite previdni pri prehrani. 

Izpustite obrok, da boste hitreje shujšali

Sliši se kot dober načrt za hitro izgubo teže, vendar ste na nekaj pozabili: telo je pametno in zna ukrepati v stresnih situacijah. Stradanje je ena od stresnih situacij, na katero se telo odzove tako, da kopiči maščobe. Izguba teže bo zato nemogoča. 

Potrebujete načrten plan, kako boste čez dan ostali siti in pojedli ravno toliko, da ne prekoračite tiste magične meje. Pomoč trenerja ali prehranskega strokovnjaka ne bo odveč. 

Vadbe v vročih prostorih so boljše

Govorimo o vadbah, kot je "vroča joga" in druge, pri katerih telovadite na višji temperaturi. Če se stehtate pred in po takšni vadbi, boste zares opazili razliko na tehtnici, vendar niste izgubili tiste teže, ki se jo želite znebiti. Žal je to le voda, ki ste jo imeli v telesu in jo boste pridobili nazaj, saj boste po vadbi zelo žejni. 

Bolj se osredotočite na dolžino in intenzivnost vadbe - oboje stopnjujte, ko se privadite na določen nivo. Tako boste zares opazili rezultate.