Občasno si lahko privoščimo kakšno pregreho, kajne? 😉 Tokrat smo poskusili recept za borovničeve rezine.
Bodisi ob skodelici kave, na vrtni ali rojstnodnevni zabavi, ob takšnih priložnostih imamo radi recepte, ki so enostavni in nikoli ne razočarajo. Kot so rezine najrazličnejših okusov, ki jih lahko pripravimo v nekaj minutah.
Tokrat smo poskusili recept za borovničeve rezine, ki ga je ameriška voditeljica in avtorica Martha Stewart delila na Instagramu. Kombinacija mandljevega testa, borovnic in hrustljave granole je fantastična!
Sestavine:
- 60 g mletih mandljev (ali še bolje: rezanih praženih mandljev, ki jih sami zmeljite)
- 250 g moke
- 170 g masla
- 80 g sladkorja v prahu
- 1 veliko jajce
- 1 rumenjak
- 1 ½ čajne žličke pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- ¾ čajne žličke vaniljevega ekstrakta
- 200 g borovničeve marmelade
- mandljeva-kokosova granola (količina po okusu)
- malo olja
Priprava:
Pekač (približno 20x30 cm) obložite s folijo za živila in premažite z malo olja.
V večji posodi (ali mešalniku) zmešajte mlete mandlje, moko, sladkor, pecilni prašek in sol. Nato dodajte maslo in dobro vgnetite v moko.
Jajce in rumenjak stepite, dodajte vaniljo in vlijte v posodo z moko. Pregnetite, testo stresite v pekač, poravnajte in za približno 30 minut postavite v hladilnik.
Medtem pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
Ohlajeno testo na več mestih prebodite z vilicami in postavite v segreto pečico za približno 25 minut oz. dokler niso robovi lepo zlato-rjavo pečeni.
Vzemite iz pečice in pustite, da se rahlo ohladi.
Nato testo premažite z marmelado in potresite z granolo. Pecite, dokler marmelada ne »zavre« in je granola lepo zlato-rjavo zapečena. Približno 30 minut.
Pustite, da se ohladi, nato narežite.
Namig:
- Uporabite lahko tudi sveže borovnice, ki jih pokuhajte in jim (po želji) dodajte malo medu.
- Uporabite lahko tudi katero drugo vam ljubo sadje (Preverite recept za "Fit" marmelada: preprost recept za domačo jagodno marmelado brez sladkorja)