Pečen svinjski vrat z bulgurjevo solato

Pečen svinjski vrat z bulgurjevo solato (foto: Profimedia) Profimedia
18. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ideja za okusno božično večerjo...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 rezine svinjskega vratu (po 200 g)
  • sol, sveže mleti poper
  • 3 stroke česna
  • 40 g masti
  • 5 vejic rožmarina
  • 200 ml belega vina
  • 250 g rdeče pese
  • 120 g korenja
  • 2 žlici medu
  • 200 g bulgurja
  • 70 g masla

Za polivko:

  • 3 žlice medu
  • 3 žlice kisa
  • 100 ml olivnega olja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 2 čilija
  • 3 mlade čebule

Priprava:

1 Meso začinite s soljo in poprom, ga natrite s stisnjenim česnom in dajte v pekač. Dodajte mast, 3 vejice rožmarina in meso približno 70 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Če je treba, med peko prilijte malo vode. 20 minut pred koncem prilijte vino.

2 Olupite rdečo peso in korenje, oboje zrežite na kocke in jih položite na papir za peko. Začinite s soljo in poprom, nakapajte z medom in zvijte v mošnjiček. Položite ga k mesu in ga pecite še 20 minut.

3 Bulgur skuhajte po navodilih z embalaže. Nato ga stresite v skledo in dodajte pečeno zelenjavo. V manjšo skodelico zmešajte med, kis, olje, sol in poper. Dodajte drobno sesekljan čili in mlado čebulo ter preliv prelijte po bulgurju z zelenjavo.

4 Pečeno meso položite na krožnik, ga pokrijte z aluminijasto folijo in pustite stati 10 minut. Omaki, ki je ostala od peke, dodajte maslo in sesekljan rožmarin. Postrezite z bulgurjem in ga prelijte z omako.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri