Nad okusom boste navdušeni!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g sladkega krompirja
- olivno olje
- 4 manjše fileje piščančjih prsi
- sol
- 140 g grškega jogurta
- 1 žličko mlete orientalske kumine
- 1 žličko mlete kurkume
- pest neslanih pistacij
- pest olupljenih mandljev
- pest drobtin
- strt črni poper
Za brokolijev pire:
- 1 brokoli
- sol
- 1 čebulo
- olivno olje
- 1 žlico masla
- 1 vejice mete
- sveže mleti črni poper
Priprava:
1 Sladki krompir olupite, ga oplaknite in po dolgem prepolovite. Položite ga v namaščen pekač in jih približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Krompir vzemite iz pečice in ga shranite na toplem.
2 V tem času oplaknite meso, ga osušite in začinite s soljo. Jogurtu primešajte orientalsko kumino in kurkumo. Dodajte meso, ga vmešajte v marinado in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
3 Drobno sesekljajte pistacije in mandlje ter jim primešajte drobtine. V mešanici povaljajte koščke mesa in jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko. Meso nakapajte z oljem in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.
4 Očistite brokoli in ga razdelite na večje koščke. Približno 5 minut jih kuhajte v vreli slani vodi. Olupljeno čebulo sesekljajte in jo zlato popražite na olju. Odcedite kuhan brokoli, dodajte čebulo, maslo, meto, sol in poper ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Pire razporedite po krožnikih, okoli njega razporedite pečeno meso in sladki krompir ter jed potresite s sveže mletim poprom.
Novo na Metroplay: "Izzivov ne bomo mogli uspešno razreševati, če bomo čakali na tretje življenjsko obdobje"