Piščančje prsi v hrustljavem ovoju s pečenim sladkim krompirjem in brokolijevim pirejem

Piščančje prsi v hrustljavem ovoju s pečenim sladkim krompirjem in brokolijevim pirejem (foto: Profimedia) Profimedia
11. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Nad okusom boste navdušeni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g sladkega krompirja
  • olivno olje
  • 4 manjše fileje piščančjih prsi
  • sol
  • 140 g grškega jogurta
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • 1 žličko mlete kurkume
  • pest neslanih pistacij
  • pest olupljenih mandljev
  • pest drobtin
  • strt črni poper

Za brokolijev pire:

  • 1 brokoli
  • sol
  • 1 čebulo
  • olivno olje
  • 1 žlico masla
  • 1 vejice mete
  • sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Sladki krompir olupite, ga oplaknite in po dolgem prepolovite. Položite ga v namaščen pekač in jih približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Krompir vzemite iz pečice in ga shranite na toplem.

2 V tem času oplaknite meso, ga osušite in začinite s soljo. Jogurtu primešajte orientalsko kumino in kurkumo. Dodajte meso, ga vmešajte v marinado in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

3 Drobno sesekljajte pistacije in mandlje ter jim primešajte drobtine. V mešanici povaljajte koščke mesa in jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko. Meso nakapajte z oljem in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

4 Očistite brokoli in ga razdelite na večje koščke. Približno 5 minut jih kuhajte v vreli slani vodi. Olupljeno čebulo sesekljajte in jo zlato popražite na olju. Odcedite kuhan brokoli, dodajte čebulo, maslo, meto, sol in poper ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Pire razporedite po krožnikih, okoli njega razporedite pečeno meso in sladki krompir ter jed potresite s sveže mletim poprom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri