Jed, ki vas zagotovo ne bo razočarala!
Za 4 osebe potrebujete:
Za zelje:
- 1 čebulo
- 3 žlice olja
- 800 g rdečega zelja
- sol, sladkor, kis
- 1 jabolko
Za nadev:
- mleko
- 2 žemlji
- 300 g piščančjih jeter
- sol, poper
- 8 vejic timijana
- pest krušnih drobtin
Za meso:
- 4 fileje piščančjih prsi
- sol
- 8 rezin slanine
Priprava:
1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo stekleno popražite na vročem olju. Po 5 minutah dodajte sesekljano zelje in ga začinite s soljo, sladkorjem in kisom. Dodajte 100 ml vode in zelje dušite še nekaj minut.
2 Kocke žemelj prelijte z mlekom in namočenemu kruhu dodajte mleta jetra. Premešajte in začinite s soljo, poprom in timijanom. Zgostite s krušnimi drobtinami.
3 Zarežite globoko v piščančje prsi in jih napolnite z jetrno mešanico. Meso začinite s soljo in poprom in vsak kos ovijte v 2 rezini slanine.
4 Po dnu modela za narastke razporedite zelje, nanj položite meso in jed približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Meso zrežite na kose, zelju pa vmešajte koščke jabolk. Postrezite s svežim kruhom.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem