Zdravje na krožniku...
Za 4 osebe potrebujete:
Za marinado:
- 4 žlice olivnega olja
- sok ½ limone
- 5 vejic timijana
- sol, poper
- 4 postrvi
Za krompir:
- 400 g krompirja
- 3 žlice kisle smetane
- 1 strok česna
- sol, poper
Za pečeno zelenjavo:
- 500 g bučk
- 200 g različnih mini paprik
- 100 g češnjevih paradižnikov
- olivno olje
- sol, poper
Priprava:
1 Najprej pripravite marinado. Zmešajte olivno olje, limonov sok, timijanove lističe, sol in poper. Krompir nakapajte z olivnim oljem in ga 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. V drugi skledi zmešajte kislo smetano, strt česen, sol in poper.
2 Operite in očistite postrvi, jih položite v pekač, premažite z marinado in jih pustite stati 20 minut. V tem času oplaknjeno bučko zrežite na rezine in jih stresite v večjo skledo. Dodajte cele paprike in češnjev paradižnik na steblu. Nakapajte z oljem in začinite s soljo in poprom.
3 Postrv skupaj z zelenjavo 8 do 10 minut z vsake strani pecite na srednje vročem žaru. Zelenjavo pecite pol manj časa kot ribo in jo potisnite na stran, ko bo pečena. Postrv postrezite z zelenjavo in krompirjem ter začinite z aromatizirano kislo smetano.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?