Princesa je uživala nenavaden, a hranljiv zajtrk.
Večina kraljevih oboževalcev ve, da je imela princesa Diana odličen okus. Njen smisel za modo še vedno velja za standard, tudi desetletja po njeni smrti. Vendar obstaja en vidik Dianinega življenja, ki ga mnogi oboževalci morda ne bodo želeli kopirati. Na portalu Elle poročajo, da si je princesa rada privoščila nenavaden zajtrk.
Gre namreč za fižol. Diana je pred odhodom v fitnes pojedla fižol z grenivko, skodelico kave in kozarec pomarančnega soka, je razkril kuhar.
"Želela je fižol, ker ji je nekdo rekel, da vsebuje malo ogljikovih hidratov, malo maščob in veliko beljakovin, kar je super za nekoga, ki telovadi," je dejal kuhar.
Fižol je sicer del tradicionalnega angleškega zajtrka. Postrežemo ga z jajci, slanino, klobasami in gobami, vendar pa je Diana fižol želela povsem kot samostojno jed.
Čeprav je bila znana po tem, da je večinoma uživala v hitri hrani, natančneje v McDonald'su, se je Diana trudila jesti zdrave obroke in ohranjati svojo postavo. To je storila tako, da se je večino časa izogibala rdečemu mesu in težkim omakam. Občasno je jedla jagnjetino, ko je gostila goste.
Poročevalka Aneta Konstantinides se je odločila preizkusiti jutranji meni princese Diane.
"Tako kot Diana sem ugotovila, da je pečen fižol odličen način za oskrbo z energijo pred opoldansko vadbo. Ponavadi ga kombiniram z ocvrtimi jajci in nekaj feta sira. Dodam še rezine avokada, če jih imam. In vedno jem fižol z veliko pekoče omake in sveže mletim črnim poprom. Fižol je odličen tudi z umešanimi jajci in toastom," je razkrila. Ona, tako kot princesa Diana, jé konzerviran fižol.
"Fižol zgolj pogrejemo in imamo povsem zdrav obrok. Za zajtrk uporabim pol pločevinke, ki ima 628 kJ (150 kcal), devet gramov beljakovin in nič gramov maščobe," pravi Konstantinides.
Preberite več na Elle.si
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?