25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pudingovi polži z jagodami

Pudingovi polži z jagodami (foto: Profimedia) Profimedia
10. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Dobra sladica z jagodami - za prste obliznit!

Za 4 osebe potrebujete:

Za testo:

  •  4 jajca
  • 1 rumenjak
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 60 g moke
  • 20 g kakava

Za nadev:

  • 300 ml mleka
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 40 g drobno mletega sladkorja
  • 150 g masla
  • 100 g jagod

Za okrasitev:

  • približno 3 jagode
  • 1 žličko temne kuverture
  • 1 žličko bele kuverture

Priprava:

1. Jajca in rumenjak penasto stepite. Postopoma dodajte sladkor v prahu in peno še naprej stepajte. Nato v posameznih odmerkih dodajte še presejano moko s kakavom in testo stepajte do gladkega. Nato ga enakomerno porazdelite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

2. Pečen biskvit z vrhnjo stranjo navzdol položite na kuhinjsko krpo, ki ste jo pogrnili s papirjem za peko. Biskvit zvijte in počakajte, da se ohladi.

3. Prašek za puding zmešajte s sladkorjem in mlekom ter skuhajte gosto kremo. Ko se ohladi, ji vtepite zmehčano maslo. V kremo primešajte še koščke jagod. Ohlajen biskvit razvijte, previdno odstranite papir in ga premažite s kremo. Biskvit ponovno zvijte in ga postavite v hladilnik.

4. Rulado zrežite na 3 cm debele rezine. Jagodam odstranite vrhnje dele, jih zrežite na četrtine, jih potopite izmenično v kuverturi in z njimi okrasite kose rulade.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri