Svoj jedilnik popestrite z avokadom.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 rdečo čebulo
- 3 stroke česna
- 1/4 bučke
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 2 avokada
- 100 g sira gavda
- 1/2 šopka koriandra
- 1 čili
- 1 žlico olja
- sol, sveže mleti črni poper
- 4 tortilje
Priprava:
1 Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte. Oplaknite bučko in jo zrežite na kocke. Oplaknjene paradižnike zrežite na četrtine, avokada po dolgem prepolovite in odstranite koščico ter ju zrežite na kocke.
2 Sir nastrgajte v skledo, koriander sesekljajte, čili zrežite na obročke. V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo, česen, bučke in čili. Dodajte paradižnike, avokado in vse skupaj premešajte. Začinite s soljo, poprom in koriandrom.
3 Tortiljo položite v teflonsko ponev, jo potresite s sirom in obložite z delom zelenjave, nato pa spet potresite s sirom. Tortiljo prepolovite in jo z obeh strani zlato zapecite. Enako storite s preostalimi tremi. Nato jih zrežite na trikotnike in postrezite z zelenjavo.