RECEPT: Čokoladni skutni kolač

23. 2. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Čokoladni skutni kolač (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Dekorativno marmoriran – prava paša za oči.

Za 12 kosov potrebujete:
  • 250 g masla
  • 250 g sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 4 jajca
  • 125 g zdroba
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 kg puste skute
  • 2 žlici limonovega soka
  • 50 g temne čokolade
Priprava:

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite tortni model (premera 26 cm) ali pekač (30 x 11 cm) in ga potresite z moko ali drobtinami. Odvečno moko ali drobtine otresite.

2. Z metlico za sneg kremasto zmešajte maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Drugo za drugim primešajte jajca. Dodajte še zdrob in pecilni prašek in vse skupaj dobro premešajte. Na koncu vmešajte še pusto skuto in limonov sok.

3. Dve tretjini mase denite v model oziroma pekač. Čokolado sesekljajte in jo stopite nad vročo vodno kopeljo. Počakajte, da se malo ohladi, in jo nato primešajte preostali skutni masi. Tudi čokoladno maso porazdelite po modlu oziroma pekaču in jo z vilicami spiralasto zmešajte s spodnjo belo skutno maso.

4. Kolač pecite približno 50 minut. Proti koncu peke ga po potrebi rahlo pokrijte z aluminijasto folijo ali papirjem za peko. Kolač vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi v modlu oziroma v pekaču.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na kos: približno 390 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek