Kako brez peke pripraviti božansko sladico?
Sestavine:
Za podlago:
- 120 g orehov
- 80 g datljev
- 70 g kakava v prahu
- 2 žlici vode
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- Ščepec soli
Za kremo:
- 680 g kremastega sirnega namaza
- 200 g kisle smetane
- 120 g sladkorja
- 20 ml kuhane kave
Za preliv:
- 200 g temne čokolade
- 75 ml smetane za stepanje
- 60 ml kuhane kave
Priprava:
1. Najprej pripravite podlago. V električni mešalnik stresite orehe, datlje, kakav, vanilijev ekstrakt, sol in nekaj vode. Dobljeno maso enakomerno razporedite na dno servirnih kozarcev in jih postavite v hladilnik.
2. Z električnim mešalnikom premešajte sirni namaz, sladkor in kislo smetano. Počasi vmešajte še kavo in vanilijev ekstrakt. Dobljeno zmes stresite na ohlajeno podlago in vse skupaj ponovno postavite v hladilnik.
3. Kavo premešajte s smetano in oboje segrejte v loncu. Nato ji dodajte naribano temno čokolado in vse skupaj pomešajte, da dobite enakomerno zmes. Slednjo prelijte po ohlajeni kremi in vse skupaj ponovno postavite v hladilnik.
4. Dobro ohlajen "cheesecake" postrezite.
- Preberite tudi: Če ne veste, kaj pripraviti za kosilo: TU so hrustljave palačinke s sirom in špinačo, ki jih pripravite v trenutku!
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem