RECEPT: Čokoladno-kavni "cheesecake" brez peke

RECEPT: Čokoladno-kavni "cheesecake" brez peke (foto: Profimedia) Profimedia
1. 11. 2022

Kako brez peke pripraviti božansko sladico?

Sestavine:

Za podlago:

  • 120 g orehov
  • 80 g datljev
  • 70 g kakava v prahu
  • 2 žlici vode
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • Ščepec soli

Za kremo:

  • 680 g kremastega sirnega namaza
  • 200 g kisle smetane
  • 120 g sladkorja
  • 20 ml kuhane kave

Za preliv:

  • 200 g temne čokolade
  • 75 ml smetane za stepanje
  • 60 ml kuhane kave
Priprava:

1. Najprej pripravite podlago. V električni mešalnik stresite orehe, datlje, kakav, vanilijev ekstrakt, sol in nekaj vode. Dobljeno maso enakomerno razporedite na dno servirnih kozarcev in jih postavite v hladilnik.

2. Z električnim mešalnikom premešajte sirni namaz, sladkor in kislo smetano. Počasi vmešajte še kavo in vanilijev ekstrakt. Dobljeno zmes stresite na ohlajeno podlago in vse skupaj ponovno postavite v hladilnik.

3. Kavo premešajte s smetano in oboje segrejte v loncu. Nato ji dodajte naribano temno čokolado in vse skupaj pomešajte, da dobite enakomerno zmes. Slednjo prelijte po ohlajeni kremi in vse skupaj ponovno postavite v hladilnik.

4. Dobro ohlajen "cheesecake" postrezite.