Doma narejena pica z nekaj dodatki je lahko povsem zdrav obrok, ki vam ne nakoplje slabe vesti.
Nemsto pice iz restavracije, ki vsebuje veliko omak in drugih ne tako zdravih dodatkov, si pico naredite kar doma. Tokrat bomo nanjo dali brokoli, seveda pa lahko zelenjavo prilagodite svojemu okusu.
Za 6 oseb potrebujete:
- 5 g svežega kvasa
- 250 g brezglutenske moke
- sol
- 1 žlico olivnega olja
Za nadev:
- 500 g brokolija
- sol
- 100 g rikote
- 1 strok česna
- sveže mleti črni poper
- 200 g nastrgane mocarele
Kvas nadrobite v majhno skledo in prilijte 160 ml mlačne vode. Dobro premešajte in pustite stati nekaj minut.
V tem času moko in sol presejte v skledo. Sredi kupčka naredite jamico, vanjo vlijte kvašeno mešanico in dodajte 1 žlico olivnega olja. Zgnetite mehko in nelepljivo testo. Če je preveč lepljivo, dodajte še malo moke. Dajte ga v večjo skledo, pokrijte s folijo za živila in ga na toplem pustite vzhajati 60 minut.
Očistite brokoli, ga zrežite na večje kose in jih 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga takoj odcedite, ohladite v ledeno hladni vodi in spet dobro odcedite. Nato ga zrežite na manjše koščke.
Rikoti primešajte strt česen, sol in poper. Testo dobro pregnetite. Oblikujte pravokotnik (25 x 40 cm) in naredite malce višje robove. Testo prenesite v pekač, obložen s papirjem za peko, in po njem razporedite rikoto, koščke brokolija in nastrgano mocarelo. Nakapajte z olivnim oljem in pico 18 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
- Preverite še trike za pripravo obrokov vnaprej med tednom ali pa 4 pozitivne lastnosti jabolk, ki jih še ne poznate
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem