RECEPT: Sladkanje s slastnim bučnim smutijem

RECEPT: Sladkanje s slastnim bučnim smutijem (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
21. 11. 2015

Buča, kokosovo mleko, sirotkine beljakovine, mandljevo maslo, cimet in igver – sestavine, ki delujejo antioksidativno, protivnetno, dvigujejo imunsko odpornost in pomagajo pri razstrupljanju.

Zakaj buča?

Ker buča med drugim vsebuje cel kup kartenov, ki so predhodniki vitamina A v telesu. Ti delujejo močno antioksidativno in protivnetno in telo jih odlično izkoristi, če v obrok vključimo nekaj maščob. Govorimo seveda zdravih maščobah.

V tokratnem smo uporabili hokaido bučo, ki smo jo predhodno na zmerni temperaturi podušili v malo vode, uporabite pa lahko tudi maslenko ali muškatno bučo. 

Še več odličnih nasvetov, ki jih ne smete zamuditi, pa v videu.

In ko smo že ravno omenili razstrupljanje. Organ, ki skrbi za naše razstrupljanje so tudi jetra. Hitro preverite še video: Telečja jetra.