25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept: Smuti s kefirjem

19. 6. 2014

Namesto kefirja lahko uporabite tudi zelo osvežilen pinjenec.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g jagod
  • 400 g kefirja
  • 30 ml limoninega soka
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 50 g kokosove moke
  • meto za okrasitev
Priprava:

1. Jagode operite. 4 sadeže prihranite za konec, preostale očistite, jih prepolovite in jih v mešalniku zmešajte z limoninim sokom in sladkorjem.

2. Pireju dodajte kefir in kokos ter vse skupaj še enkrat temeljito premešajte v mešalniku.

3. Smuti za približno 30 minut postavite v hladilnik. Nalijte ga v 4 kozarce in vsakega okrasite z 1 jagodo in meto.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 200 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 18 g.

Namigi

Po želji lahko smuti pripravite tudi z drugim sezonskim sadjem (na primer borovnicami, malinami itd.). Namesto kefirja lahko uporabite tudi zelo osvežilen pinjenec. Če boste izpustili kokosovo moko, bo napitek nekoliko lažji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri