NANAIMO PLOŠČICE Z GRŠKIM JOGURTOM
SESTAVINE ZA PODLAGO:
● ¼ skodelice kokosovega olja
● ¼ skodelice sladkorja
● 5 žlic kakava v prahu (nesladkanega)
● 1 jajce (stepite)
● 1 ¼ skodelice graham krekerjev (zmeljite oz. zdrobite)
● ⅓ skodelice mandljev (drobno nasekljajte)
SESTAVINE ZA NADEV:
● 1 skodelica nemastnega grškega jogurta
● 30+ kapljic stevie (oz. po okusu)
● 3 žlice vaniljevega pudinga
● 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta (neobvezno, če vam je dovolj okus pudinga)
● 1 žlica sladkorja v prahu
ČOKOLADNI PRELIV:
● ½ skodelice temene čokolade (nasekljajte)
● 2 žlici koksovega olja
PRIPRAVA:
Začnite s pripravo podlage: v kozici stopite kokosovo olje, sladkor in kakav v prahu. Ne sme zavreti! Postavite na stran.
Medtem v drugi posodi zmešajte drobtine krekerjev, nasekljane mandlje in kokos.
Nato stepeno jajce vmešajte v kozico k pripravljeni mešanici olja, sladkorja in kakava. Ves čas mešajte – jajce bo zgostilo kremo. Pazite, da mešanice ne bo prevroča oz. vrela, sicer se bo jajce skuhalo.
Čokoladno kremo vlijte k mešanici krekerjev in dobro premešajte.
Mešanico stresite v pekač velikosti 20 x 20 centimetrov, ki te ga obložili s peki paprijem in poravnajte.
Pripravite kremo: v posodi zmešajte grški jogurt, stevio, puding in vaniljo. Z metlico mešajte, da dobite gladko maso. Dodajte 2 žlici sladkorja in nadaljujte z mešanjem. Nasvet: sladkor in stevio dodajajte postopoma. Poskusite in po potrebi dodajte še nekaj kapljic stevie.
Kremo prelijte preko že pripravljeno podlage in pekač postavite v zamrzovlanik.
Pripravite preliv: stopite kokosovo olje in čokolado. Pustite, da se rahlo ohladi, nato s čokolado prelijte sladico.
Postavite v zamrzovalnik (če se vam mudi) ali v hladilnik, da se strdi. Narežite na manjše kvadratke.
Recept je ustvarila Kristine Fretwell avtorica bloga busybuthealthy.com. Fotografija je simbolična.
● OK, naj vam bo – še zmagovalne NANAIMO ploščice ... Kliknite NAPREJ ...