RECEPTI: Čas je za žar

30. 6. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
4 / 6
Profimedia

ŽAR NABODALCA: Jagnjetina in piščanec – slastna kombinacija

Za 4 osebe potrebujete:

Za jagnječja nabodala:

• 2 stroka česna
• 5 žlic olivnega olja
• 5 žlic rdečega vina ali balzamičnega kisa
• 2 žlici začimb za žar
• 1 bučko
• 2 žlici dimljene omake za žar
• 1 žlico timijanovih lističev
• sok in lupinico 1 bio limete
• 1 kg jagnječjih stegen (kocke)
• 1 bio limeto

Za piščančja nabodala:

• 600 g fileja piščančjih prsi (kocke)
• malce mletega čilija
• 4 žlice olivnega olja
• sok in nastrgano lupinico 1 bio limone
• 1 žlico timijana
• 1 čebulo
• 6 češnjevih paradižnikov

Priprava:

Za pripravo jagnječjih nabodal olupite česen in ga sesekljajte. Primešajte še olje, rdeče vino oziroma kis, začimbe za kis, omako za žar, timijan, limetin sok in lupinico. Marinadi primešajte meso in ga pustite stati 3 ure.

Za pripravo piščančjih nabodal piščančjemu mesu primešajte čili, olivno olje, limonov sok in lupinico ter timijan. Vse skupaj pokrijte in za 3 ure postavite na hladno.

Limeto zrežite na krhlje. Očistite bučko in jo zrežite na rezine. Jagnjetino in bučke nataknite na 6 nabodal. Nanje nataknite še po 1 krhelj limete. Olupite čebulo in jo zrežite na krhlje. Češnjeve paradižnike oplaknite in jih otrite do suhega. Na 6 nabodal nataknite piščančje meso. Na vsako nabodala nataknite še krhelj čebule in paradižnik. Nabodalca 10 do 15 minut pecite na žaru. Med peko jih večkrat obrnite. Postrezite jih s pomako iz pečene paprike. Po želji še okrasite.

Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 57 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 6 g.