RECEPTI: Čas je za žar

30. 6. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
6 / 6
Profimedia

PIŠČANČJA NABODALA TANDORI

V jogurtovi marinadi z orientalskimi začimbami.

Za 4 osebe potrebujete:

• 2 sladka krompirja
• 1 žlico olivnega olja
• 600 g fileja piščančjih prsi
• sol
• 4 žlice limonovega soka
• 2 stroka česna
• 4 cm ingverja
• 150 g jogurta
• 1 žličko mletega čilija
• 1 žličko orientalske kumine
• po ½ žličke mletega koriandra in kurkume
• 150 g bučk
• 150 g cvetačnih brstičev

Priprava:

Sladki krompir olupite in ga zrežite na grižljaj velike kocke. 3 do 5 minut jih kuhajte v slani vodi in jo nato odlijte. Meso oplaknite in ga osušite. Nato ga zrežite na večje kocke, jih solite in natrite z limonovim sokom. Olupite česen in ingver. Oboje sesekljajte in primešajte jogurt in začimbe.

Oplaknite bučke, jih očistite in zrežite na debele rezine. Oplaknite tudi brstiče cvetače in jih odcedite. Na dolga nabodala izmenjaje nataknite kocke piščanca, cvetačo, kocke krompirja in rezine bučk. Povaljajte jih v jogurtovi marinadi, skledo pokrijte in jo za najmanj 2 uri postavite v hladilnik.

Nabodala vzemite iz marinade. Na vročem žaru jih med obračanjem pecite približno 15 minut. Med peko jih nekajkrat premažite z olivnim oljem. Nabodala po želji postrezite v lepinjah in z bučkinimi ter kumaričnimi paličicami. Zraven postrezite jogurtovo pomako z meto.

Na osebo: približno 200 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 2 g, ogljikovi hidrati: 5 g.