STEAKI S PEČENIMI PARADIŽNIKI
Čudovito hrustljavo: domač ocvrt krompirček.
Za 4 osebe potrebujete:
• 800 g krompirja, ki se ne razkuha
• 1 kg maščobe za cvrenje ali olja
• 2 vejici rožmarina
• sol in poper
• 4 goveje steake (po 180 g)
• 2 žlici repičnega olja
• 4 paradižnike
Priprava:
Krompir olupite, ga operite in zrežite na paličice. Za približno 30 minut jih položite v hladno vodo. Nato jih dobro osušite s papirnato brisačo.
V ocvrtniku ali pa v večji kozici segrejte olje na 170 stopinj in v njem po porcijah hrustljavo ocvrite krompirjeve paličice.
V tem času oplaknite rožmarinove vejice, jih otresite do suhega in potrgajte nekaj iglic. Steake oplaknite, jih začinite s poprom in premažite z oljem. Na koščke natrgajte preostal rožmarin in na vsak steak položite po 1 kos. Steake na srednji temperaturi z vsake strani pecite do želene stopnje (3 do 5 minut). Paradižnike oplaknite, jih osušite, prerežite na pol in jih z odrezano stranjo navzdol popecite ob steakih. Med peko jih enkrat obrnite ter jih potresite z rožmarinovimi iglicami.
Ocvrt krompirček poberite z olja z luknjičavo penovko in ga odcedite. Lahno ga začinite s soljo in poprom. Goveje steake vzemite z žara, jih začinite in jih po želji okrasite še z več rožmarina.
Na osebo: približno 830 kcal, beljakovine: 62 g, maščobe: 47 g, ogljikovi hidrati: 36 g.
5 / 6