RAVIOLI GRATINRafiniran s tremi vrstami sirov.Za 4 osebe potrebujete:Za testo:• 300 g moke • 2 jajci • 1 rumenjak • 1 žlico olja • solZa nadev: • 250 g rikote • sol, poper • nastrgan muškatni orešček • 4 žlice nastrganega parmezana • 1 žlico drobtin • 1 jajceIn:• 300 g smetane • 75 g rokforja• 50 g nastrganega sira (na primer appenzeller)Priprava: 1. Sredi kupčka moke naredite jamico in v njej z vilicami zmešajte jajci, rumenjak, olje in sol. Nato sestavine pregnetite z rokami. Po potrebi dodajte vodo. Testo zavijte v folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.2. Dobro zmešajte rikoto, začimbe, parmezan, drobtine in jajce.3. Testo razdelite na dva dela in ga tanko razvaljajte. Na eno polovico, v razmakih po 4 cm, porazdelite po 1 žličko nadeva. Pokrijte z drugo polovico testa in ga zatisnite okoli nadeva. Izrežite kroge s premerom 5 cm. Zatisnite robove. Po želji raviole premažite še z malce vode. V vreli slani vodi naj vrejo 2 minut, nato pa jih odcedite.4. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zavrite smetano in v njej stopite rokfor. Raviole skupaj s sirovo mešanico denite v nepregoren model za narastke. Potresite s sirom in narastek pecite 10 do 15 minut. Po želji jed še okrasite.Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut + hlajenje 1 ura.Na osebo: približno 990 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 69 g, ogljikovi hidrati: 59 g.