Rukola s piščancem in testeninami

Rukola s piščancem in testeninami (foto: Profimedia) Profimedia
24. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Solata za kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti črni poper
  • olivno olje
  • 200 g testenin
  • 200 g rukole
  • 100 g češnjevih paradižnikov 
  • 2 mladi čebuli

Za polivko:

  • 4 žlice zrnate gorčice
  • 1 strok česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici kisa
  • sol, sveže mleti črni poper

In še:

  • 40 g parmezana

Priprava:

1 Oplaknite meso in ga osušite. Začinite ga s soljo in poprom ter ga nakapajte z oljem. Položite ga v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki ga natrgajte na koščke.

2 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju naj se odcedijo.

3 Očistite rukolo, paradižnike in mlado čebulo in vse skupaj zrežite na koščke.

4 Zmešajte gorčico, drobno sesekljan česen, olje, kis, sol in poper. Polivko zmešajte z zelenjavo, mesom in testeninami. Solato razporedite po krožnikih in po njej nastrgajte parmezan.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri