Uf, čokolada in sadje ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 banano
- 1 kivi
- 2 marelici
- 4 jagode
- ¼ rumene melone
- 100 g čokoladne kuverture
Za kremo:
- 6 rumenjakov
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 200 ml smetane za kuhanje
Priprava:
1 Sadje operite, očistite oziroma olupite in ga zrežite na kose. Čokoladno kuverturo stopite nad vročo vodno kopeljo, vanjo potopite kose sadja in jih nato položite na papir za peko. Ko se čokolada strdi, sadje nataknite na nabodala.
2 Rumenjake in sladkor nekaj minut stepajte nad vročo vodno kopeljo, da dobite gosto peno. Nato mešanici postopoma vmešajte še smetano.
3 Čokoladna nabodala postrezite z vročo ali hladno kremo.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?