Sadje v čokoladi

Sadje v čokoladi (foto: Profimedia) Profimedia
4. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Uf, čokolada in sadje ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 banano
  • 1 kivi
  • 2 marelici
  • 4 jagode
  • ¼ rumene melone
  • 100 g čokoladne kuverture

Za kremo:

  •  6 rumenjakov
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 ml smetane za kuhanje

Priprava:

1 Sadje operite, očistite oziroma olupite in ga zrežite na kose. Čokoladno kuverturo stopite nad vročo vodno kopeljo, vanjo potopite kose sadja in jih nato položite na papir za peko. Ko se čokolada strdi, sadje nataknite na nabodala.

2 Rumenjake in sladkor nekaj minut stepajte nad vročo vodno kopeljo, da dobite gosto peno. Nato mešanici postopoma vmešajte še smetano.

3 Čokoladna nabodala postrezite z vročo ali hladno kremo.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri